STICKER TILL LANDET

Hade jätetekul på Hönö igår, hoppas på fler sådana dagar.

Nu hade vi tänkt åke iväg till landet för sol och bad, men så börjar det regna. Tråkigt. Men vi åker ändå och hoppas på finare väder :) Som sagt så tar pappa med sin bärbara och jag ska försöka skriva någon gång då och då.

KRAM!!

EN DAG PÅ STRANDEN



såhär kunde det se ut en dag på stranden, shorts, pappas tröja och piloter :)

BILDER

Om
 ni
 vill
 se
 några
 bilder
 från
 USA
 så
 får
 ni
 kolla
 min
 bdb.
 Om ni inte vet vad jag heter kan ni fråga. Vill inte lägga ut den såhär.

TUSEN STRÅLANDE SOLAR



Denna boken fastnade jag för under resan. Jag läste i och för sig 3 andra böcker som också var jättebra, men denna måste nog vara den som gjort mig mest berörd.

Boken handlar om hur kvinnor lever i  Afghanistan, det är en av dom hemskaste böcker jag någonsin läst. Det är svårt att fortsätta läsa när det kommer till alla kvinnomisshandel, men den är väldigt välskriven och man kan knappt lägga den ifrån sig.

såhär står det om den på baksidan:
''Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet i Kabul kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv.''´

Skriven av författaren till ''Flyga Drake''.

Efter att ha läst denna kan jag inte vänta tills jag får slå upp första sidan till ''Flyga drake''.

SVART VIT RING

Tröja från San Fransisco
Jeansshorts från Vero Moda
Ring från Disneyland
Armband från Solvang


BIO

13.04 går bussen som tar mig till allum, där träffar jag Linnèa och Emma och vi tar bussen in till stan för att se på Mamma Mia.

Ska nog berätta att jag har Jetlag och typ sovit 2-3 timmar inatt så jag ska nog chilla lite när jag kommer hem, gå över och hälsa på Isabell (det vet inte hon, muhaha, men jag har sagt till Emil.) och försöka somna tidigt så att jag orkar med hönö imorgon.

Ska bli kul att strosa runt lite på stan innan bion, har saknat Sverige, nu när det är så varmt också!


bjussar på min favvoglass i USA

HEMMA

Kom äntligen hem! Klockan är cirkus 1.00 och hela familjen är uppe och stojar, har jusst delat på den lilla mat som vi hittade i skafferiet, rostade mackor med marmelad och ost, mumms! Känns iaf underbart att vara hemma, men tyvärr varar ju inte det så länge. Imorgon har jag på mig att träffa kompisar m.m. Sedan på måndag drar vi till några kompisar på Hönö och på tisdag åker vi upp till landet för, sol, bad, vattenskidåkning, djävulsklippan och kanske några dagsutflykter med båtan. Hoppas att Anna och John är där så blir det roligare. Jag ska gå och försöka sova nu. Ha det bra och ifall du vill träffa mig innan jag är borta i ca 3 veckor, kan du ringa nu eller imorgon :)

bilder med min nya kamera kommer när tid ges

DISNEYLAND KVAR

HEJHEJ :D

Jag har det bast har, men det ar trakigt att vi bara har 2 natter kvar har. Men iaf sa tycker jag att vi har gjort det basta av varan tid. Har shoppat sa otroligt mycket, bland annat en kamera (idag) och hogtalare till iPoden :) Men tyvarr har jag lite brattom nu, nar vi har kommit hem ar det nastan raka vagen till landet for sol och bad, just det har kopt en bikini fran billabong ocksa, skitsnygg! Men imorgon aker vi iaf till Disneyland for en heldag dar. Pa torsdag lyfter inte varat flyg forrens vid typ 17 tiden sa da blir det nog lite bad pa Venice Baech.

Ha det gott var i varlden ni an befinner er!
///AGNES!!


SAN FRANCISCO

Sitter har i en stor MAC-affar i hjartat av San Francisco. Har ar som ett stort internetcaf'e men det kostar inga pengar. Man kommer bara in har och satter sig vid en av deras hundra datorer och borjar knappa pa tangenternaoch dom later en vara ifred. Har precis kommit ut ut FOREVER21 dar jag spenderade mycket pengar, men anda sa blev det nagra kop: 
2 par jeans
3klanningar/tunikor
och en massa sota trosor
Innan jag hade sett affaren trodde jag att det var en liten sot affar, men oj sa fel jag hade! Inte for att den inte ar sot for det ar den, men det ar 3 vaningar! Och stora vaningar ocksa. Jag hann tyvarr inte med den nedersta vaningen eftersom jag hamnade under lite tidspress, men anda spenderade jag ca 2 timmar dar.

Jag har sa mycket att beratta men tyvarr maste jag kila nu, ha det sa bra!!! 
(hade brattom sa mobba mig inte for stavfel)

SNABBIS

HEJHEJ :D

Jag har det jattebra, har lyckats fa tillgang till internet for en kort stund. Hoppas att ni har det bra i Sverige! Jag har det iaf jattebra har! Ar hur varmt som helst! Vi ar i oknen under den varmaste tiden pa aret, tror att det ar ca 40 C ute. Och ni vet nar det kommer en vindpusst sa brukar den ju vara svalkande och skon, men har ar det som att ga rakt in i en eld. Men det ar kul att vara har ocksa. Har precis varit och tittar pa Hoover Dammen, en jattestor damm. Nu ska vi in till Las Vegas, ni far ha det sa bra, jag bloggar sa fort jag far tag pa en dator :)\


MANGA KRAMAR!!!

BYYYYYYE!

Jattetrevlig dag, efter Universal svangde vi in pa en outlet. Hade inte sa mycket tid dar men jag hittade ett par skor, ett linne och ett skydd till iPoden, men jag visar nar jag kommer hem. Imorgon gar vi upp tidigt och aker till Grand Canyon. Om jag hittar ett internetcaf'e ska jag se om jag har lite tid att blogga. Annars far i ha det bra sa sesvi om ca 3 veckor!!!

LOVE AGNES!!

GOOD DAY

HArlig dag idag, jag och Mans vaknade vid kanske 8-tiden, alla andra lag och sov sa vi satte oss i sangen och spelade kort och at godis. Sedan vid 9-tiden horde vi att alla borjade boka omkring i koket sa vi gar dit och hjalper till lite med frukosten. Till frukost idag blev det amerikanska pannkakor och lonnsirap, hur ackligt som helst!! Haha, men jag och Mans tog skitmycket socker pa sa att vi inte kande nagon smak, sa var det med den frukosten, haha xD Nar vi hade atit klart hamnade vi framfor TV:n dar Nicki (den yngste) sitter och tittar pa "sharkboy & lavagirl"(tror jag den heter iallafall) Sa den tittade vi pa da, skitdalig film, jattedaligt gjort ocksa. 

Men sedan borstade vi tanderna och det bestamdes att barnen skulle ga in till stan, en mysig liten dansk stad ar det som heter Solvang. Sa vi gick runt dar ett tag. Har faktist gjort nagra sma inkop idag. Forst kopte jag och Mans en fudgebit som vi delade pa. Efter det gick vi in i nagra sma affarer och jag kopte ett armband och ett halsband med ett jattestort peacemarke pa och turkost band, och sedan blev det glass. Jag tog 2 kulor som visade sig vara gigantiska! Blev helt matt pa dom sa vi at typ lunch vid 4.

Efter staden akte vi ner till en annan strand, mycket varmare vatten men tyvarr inte lika stora vagor. Men jag menar inte att vagorna var sma, det kom nagra riktigt stora ibland. Men det var en valdigt fin strand.

Nar vi kom hem akte foraldrarna till en vingard och vi barn roade oss vid poolen. 

Ni skulle se hur konstigt jag har brant mig idag! Ar typ helt illrod pa riggen, men inte vid ryggraden dar jag har ett vitt strack, haha! Tur att det inte bor nagon har som jag traffar regelbundet! Sedan har jag jattekonstig branna pa benen ocksa eftersom jag mest gatt runt i shorts. Men nu racker det. Ska ga och ata nu. 

Imorgon aker vi till UNIVERSAL STUDIOS!! Wohooo :D

LOS ANGELES

I'M HERE!!!

Vi kom hit sent igarkvall, och akte runt och irrade efter huset ett tag. Nar vi hittade det kom Peter ut och halsade glatt pa oss. Efter det gick vi in och halsade pa familjen och deras vanner. Nar Jutta fragade om vi ville ha nagot att dricka somnade vi nastan sa vi fick ga och lagga oss. Somnade nog direkt, jag kan inte nes komma ihag att jag vande mig om och tankte "jag ar i USA", men annat var det pa morgonen, direkt nar jag vaknade tamkte jag det. Och vet ni vad jag fick till frukost idag?

VAFFLOR MED NUTELLA PA, HAHA!
Hur amerikanskt ar inte det? Och dom bor sa otroligt fint ocksa! Alksar det! Visar kort nar jag kommer hem. 

Idag var vi iaf och badade pa Jalahma beach, hur kallt i vattnet som helst! Assa det ar typ jattevarmt i luften och sant har, men nar vi kande pa vattnet var det iskallt! Haha, och dom som bor har blev ocksa jatteforvanade men imorgon ska vi aka till en annan strand dar det ska vara varmare ;) 
Pa tranden var det ocksa hur stora vagor som helst! Och dom hade en massa "sma surfingbrador", sa man paddlade ut i det kalla vattnet och vantade tills man hade varldens vag framfor sig, vande sig om mot stranden och bara gled in mot stranden, sa himmla kul!! :D Men efter ett tag paddlade jag for langt ut och skule forsoka med varsta stora vagen, men precis nar jag inte kunde agnra mig insag jag att jag inte skulle klara det. Sa nar vagen kom trycktes jag ner under vattnet och fick bradan framfor mig som fortsatte att trycka ner mig. sen tog varsta strommen tag i mig sa att jag slungades fram och tillbaka i vattnet. Men tillslut lyckades jag trycka mig upp till ytan ioch hamta luft. Kande att det rackte med surfing for den gangen sa jag gick upp. Nar jag kom upp kande jag att det sved till vid hogra hoftbenet, sa jag tittar ner och ser att jag har fatt ett stort rivmarke dar. (egentligen ska man har pa sig en sorts "vattroja" eller vatdrakt nar man surfar for att skydda mot att branna sig, frysa och mot just rivsar) Det gor sa otroligt ont, men det ar ju ett minne iaf ;)

Imorgon ska vi anntagligen till en annan strand och gotta oss, sedan kanske vi drar vidare, far se :)
PUSS PA ER ALLA KARA!! 

familjen som vi bor hos ar avlagsna bekanta. Mamman och pappan hetter Jutta och Peter.
Barnen i aldersordning fran yngst heter, Nicholas, Christoffer, Stephanie och Alexander.

Med viss reservation for stavfel, jattaforvirrande for mig eftersom dom inte har svenska bokstaver har.

MAYBE THE LAST

Har precis kommit hem till mormor och morfar efter att ha badat, riktigt skönt i vattnet. Nu har våra kusiner kommit och morfar håller på att grilla hamburgare (som om jag inte kommer få tillräkligt av det i USA).

Så om ca 10 timmar åker vi då. Känner mig jätteladdad, ska bli så himmla kul :D
Men ta hand om er när jag är borta!
PUSS!


PACKAT & KLART

Någon gån igår natt packade jag äntligen klart. Nu ligger varje liten sak på rätt ställe i rätt väska. Känns riktigt bra, imorse åt familjen frukost tillsamans för kanske första gången på hela året (jag och Måns brukar sitta vid TV:n). Jag är jättenervös nu, men jag ska försöka blogga lite ifrån Skåne :)

PUSS PÅ ER!! :D

LOVELY SUMMERDAY


tröja från Lager 157
jeansshorts från VILA

Idag fick jag gå upp tidigt så att jag och mamma hann hämta Måns (som förresten har blivit jättebrun, det stinker avundsjuka om mig). Ca 2 timmars bilresa dit på snirklig väg, ni som känner mig vet att jag inte riktigt uppskattar det vackra i sådant. Men iaf så var det jätteskönt när vi kom fram, skönt också, puuhh. Som alltid lyste solen och man kände saltlukten från havet. När vi hämtat Måns satta vi oss på vårat "Hackisställe" och beställde 3 otroligt goda baguetter. Sedan när vi skulle åka hem tog vi en mycket skönare väg! :)

Nu har vi varit i bokhandeln och köpt några bra pocketar att ta med (om dom är bra skriver jag om dom när jag kommer hem) och sedan åkte vi in till Allum och växlade pengar och köpte godis till flyget.

Nu har jag typ 3 saker kvar att packa och handbagaget, känns med andra ord ganska bra, vi är på väg ;)

SVART OCH ROSA




 

mixtrade lite med ett nytt program, blev riktigt nöjd :)

FYRKANTIGA ÖGON

Jag har spelat ett spel nu, i ca 1 timme faktist. Helt knäppt, det är sådär jobbigt att när man har spelat det ett tag och sedan tittar upp känner man sig alldeles fyrkantig i ögonen. Och när man känner sig fyrkantig så ska man inte sitta mer framför datorn så därför gick jag till Karin för att säga hejdå och lämna Renèes tröja. Men ändå så sitter man här igen, slår vad om att mina ögon kommer bli fyrkantiga vilket ögonblick som helst. Nu har jag lagt fram det mesta av kläderna, lite grejer i tvätten bara. Imorgon hade jag tänkt packa ner allt i väskan och fixa lite. Ska hämta Måns också så jag får gå upp tidigt, springer inte imorgon eftersom jag ändå bara behöver springa en gång till på hela sommarlovet så kan jag lika gärna springa den sissta gången efter USA. Men bara för att jag måste springa minst 40 km på sommarlovet betyder det ju inte att man inte får springa mer. ;)

PACKA+2 DAGAR+3 NÄTTER KVAR

Har varit ute och sprungit idag också, gött väder! :D Måste börja packa snart, orkar inte!!

Men är det någon som har något bra boktips? Måste köpa lite böcker till USA :)

2 DAGAR OCH 3 NÄTTER KVAR :D

RSS 2.0